Bezoek aan de federale preventietruck

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Bezoek aan de federale preventietruck

Een volledig ingerichte vrachtwagen, de ‘Federal Truck’, doorkruist het land en stopt op pleinen, bedrijven en scholen om mensen gratis op een interactieve manier te informeren rond inbraakpreventie. Vandaag hield hij halt op de Grote Markt in Leuven.

Ik bezocht de truck samen met burgemeester Tobback en kreeg preventietips aangereikt van de aanwezige diefstalpreventieadviseurs. Ze toonden met beveiligingsmateriaal hoe we onze woning zo goed mogelijk kunnen beveiligen:

-       Welke sloten kies ik?

-       Bieden rolluiken voldoende beveiliging?

-       Hoe kan ik mijn garagepoort beveiligen?

-       Waar moet ik op letten als ik mijn woning verlaat?

-       Mag ik een camera aan mijn voordeur  plaatsen?

Voorbijgangers werden aangespoord een bezoekje te brengen aan het virtuele huis en kwamen te weten welke elementen in of rond de woning het risico op een inbraak verhogen en wat ze hiertegen kunnen doen. Na het bezoek ontvingen ze een leuk gadget.

2016-04-08
Meer informatie: 

Iedere bewoner van Vlaams-Brabant kan een gratis en vrijblijvend advies op maat aanvragen via www.diefstalpreventieadviseur.be.

De federale truck is een initiatief van FOD Binnenlandse Zaken, in samenwerking met de dienst maatschappelijke veiligheid van de provinciegouverneur Vlaams-Brabant en de preventiedienst van de stad Leuven.