Burenbemiddelaars genieten van ontmoetingsmoment in Brussel

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Burenbemiddelaars genieten van ontmoetingsmoment in Brussel

Zoals ieder jaar nodig  ik de vrijwillige burenbemiddelaars uit op een ontmoetingsmoment om hen te bedanken voor hun inzet en medewerking bij de burenbemiddeling in Vlaams-Brabant.  Dit jaar organiseerden we voor hen een ontmoetingsmoment in Brussel.

Burenbemiddeling bij conflicten tussen buren

Soms ontstaan conflicten tussen buren bijvoorbeeld wegens lawaaihinder, geurhinder, blaffende honden of overhangende takken... De ergernis of het probleem wordt vaak niet besproken tussen buren, waardoor het conflict niet opgelost geraakt en escaleert.

Dankzij burenbemiddeling wordt de communicatie tussen buren hersteld, wordt overlast bespreekbaar gemaakt en wordt gezocht naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.  Burenbemiddeling is gratis en vermindert de werklast voor politie, vredegerecht en rechtbanken.

Ik vind het belangrijk dat ik de vrijwilligers op deze manier iets terug kan geven. Zij leveren immers inspanningen ten dienste van de inwoners uit Vlaams-Brabant. Hun bemiddelende tussenkomsten zorgen voor rust tussen buren en voor een beter samenleven.

Burenbemiddelaars ontdekten Brussel

In Vlaams-Brabant bieden we burenbemiddeling aan in 25 gemeenten samen met vrijwillige burenbemiddelaars.  In de andere gemeenten staat de provinciale coördinator in voor de aanmeldingen waarbij burenbemiddeling gevraagd wordt.

Dit jaar zet de provinciale coördinator, Robert Delathouwer, een punt achter zijn loopbaan, maar hij nam de vrijwilligers graag nog mee op sleeptouw in zijn eigenste Brussel. Een wandeling die herinnert aan de tijd toen Brussel nog de zetel was van de Hertogen van Brabant en van Keizer Karel.  Robert heeft de bemiddelaars met een vleugje ‘Brussels’ en met flair rondgeleid. 

2018-06-19