Colloquium Stand van de Rand – editie 2017

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Colloquium Stand van de Rand – editie 2017

Meer dan 100 mandatarissen en vertegenwoordigers van organisaties en administraties verzamelden zich zaterdag 16 september in het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Beersel voor de 2de editie van het colloquium ‘Stand van de Rand’.

De belangstelling was groot en het publiek divers: van politieke mandatarissen, vertegenwoordigers van administraties, organisaties en verenigingen: van het Vlaams comité Druivenstreek, het Toekomstforum tot de Vlaamse Confederatie Bouw. Met als opvallende nieuwkomer op het colloquium De Werkvennootschap: het nieuwe vehikel dat opgericht werd om werk te maken van gebalde mobiliteitsoplossingen. De toelichting omtrent het S-Net(NMBS) sloot het hoofdstuk over Mobiliteit in de Rand af.

Het woonbeleid in de Vlaamse Rand rond Brussel en de historische achterstand in de welzijns- en zorgsector vulden de twee andere thema’s. Zo werd onder meer het betaalbaar wonen (Vlabinvest) besproken en werd een licht geworpen op het hefboominstrument Vlabzorginvest dat geïnitialiseerd werd om het aanbod inzake welzijns- en gezondheidsvoorzieningen uit te breiden.

De vele vragen die uit het publiek werden gesteld, toonden aan dat de thema’s gesmaakt werden. Ook achteraf kreeg men de kans om tijdens de netwerklunch de verdere contacten te leggen.

Ik blik dus tevreden terug op een geslaagd colloquium en kijk uit naar de volgende editie in 2018.

Als voorzitter van het overlegplatform ‘Stand van de Rand’ blijf ik uiteraard de actuele thema’s binnen de Vlaamse Rand aandachtig opvolgen met de betrokken beleidsdomeinen.

2017-09-21