Eerste netwerkdag voor Vlaams-Brabantse strategische projecten

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Eerste netwerkdag voor Vlaams-Brabantse strategische projecten

Op 29 september organiseerde ik een netwerkdag voor de teams van de strategische projecten in onze provincie. Momenteel lopen er 11 strategische projecten in onze provincie. Allemaal willen ze een antwoord bieden op de ruimtelijke uitdagingen in hun gebied. De verwevenheid van verschillende functies zoals wonen, industrie, natuur, waterveiligheid en recreatie komen in de meeste projecten terug. Bij Regionet staat de relatie mobiliteit en ruimtelijke ordening centraal. En een aantal zetten specifiek in op riviervalleien (Zenne, Demer, Gete, Dender, Oriom-project).

De strategische projecten hebben allemaal als uitdaging om met een veelheid aan partners samen te zoeken naar een gedragen visie voor hun werkingsgebied. Hoe verzoenen we verschillende claims op de ruimte, waar willen we naartoe en wie zet zijn schouders onder welke acties?

Op deze eerste netwerkdag gingen we in op communicatie- en proces-uitdagingen. In de namiddag bezochten we een paar projecten van het Strategische project voor de Zenne. Ook de tentoonstelling Zenne-atelier kon bezocht worden in het FelixArt museum. En uiteraard biedt een netwerkdag ook de ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren!

Volgend jaar zullen we te gast zijn bij het strategisch project Groene Noordrand.

2017-10-03