Inhuldiging spoorlijn L50A Brussel-Denderleeuw in kader van het GEN

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Inhuldiging spoorlijn L50A Brussel-Denderleeuw in kader van het GEN

Op woensdag 28 november was ik aanwezig op de inhuldiging van de spoorlijn L50A Brussel-Denderleeuw, naar aanleiding van de modernisering en uitbreiding van deze lijn tussen Anderlecht en Sint-Katharina-Lombeek.

De modernisering van de twee bestaande sporen van de lijn 50A was de laatste fase in de uitbreiding van de spoorlijn Brussel – Denderleeuw van 2 naar 4 sporen dat deel uitmaakt van het Gewestelijk ExpresNet. Binnen een paar weken zullen alle werken klaar zijn en kan het treinverkeer op deze hoofdlijn over vier kwalitatieve sporen beschikken; een ingreep in het voordeel van de veiligheid, de stiptheid en de capaciteit.

Deze grote investering van Infrabel is een belangrijke stap vooruit voor de ontwikkeling van het S-net. Als provincie zijn wij al lang vragende partij voor meer frequente en betere treinen voor de regionale verplaatsingen van en naar Brussel en binnen Vlaams-Brabant. Daarvoor is de voorbije jaren vooruitgang geboekt. We hopen dat de verhoogde capaciteit op één van de drukste spoorlijnen van het land zal leiden tot een verdere verbetering van het treinaanbod.

2018-11-28