Jonge diplomaten op bezoek in de provincie

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Jonge diplomaten op bezoek in de provincie

Een delegatie van vijftig jonge diplomaten brengt op zaterdag 9 juni een bezoek aan de provincie Vlaams-Brabant.

Brussel is door de aanwezigheid van instellingen van de EU en de NATO één van de grootste diplomatieke centra ter wereld. Specifiek wat de EU-instellingen betreft zijn er ook nog de vele vertegenwoordigingen van Europese regio’s en lokale besturen. Daarnaast zijn er de ambassades voor de bilaterale relaties met België. Dit alles maakt dat veel buitenlandse diplomaten hier werken en wonen.

Ook onze provincie Vlaams-Brabant kan voordeel halen uit een goed contact met deze buitenlandse vertegenwoordigers in Brussel. Met Smart Hub Vlaams-Brabant zetten we sterk in op internationalisering. Onze provincie is sterk in hightech, gezondheid, voeding, logistiek, cleantech en creativiteit. We stimuleren en ondersteunen Vlaams-Brabantse bedrijven en kennisinstellingen in samenwerkingsverbanden en -projecten met andere regio’s.

Het bezoek van de vijftig jonge diplomaten past in de internationaliseringsstrategie van Vlaams-Brabant. Wij zullen hen wijzen op de vele economische troeven van de provincie. Zo wordt een bezoek gebracht aan Health House, een uniek belevingscentrum inzake gezondheid.

Tevens maken we van de gelegenheid gebruik om onze toeristische troeven onder de aandacht te brengen. Specifiek voor de 220.000  buitenlandse werknemers (expats) in ons land, waaronder ook de vele diplomaten, heeft de provincie een beleid uitgewerkt zodat zij een deel van hun vrije tijd ook hier zouden doorbrengen.

2018-06-08