Koninklijk bezoek aan Grimbergen en Vilvoorde

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Koninklijk bezoek aan Grimbergen en Vilvoorde

Op 29 november 2017 mocht ik de Koning en de Koningin ontvangen voor een bezoek aan de provincie Vlaams Brabant.

Bezoek Den Diepen Boomgaard  te Grimbergen

In Grimbergen bezochten het vorstenpaar de bio-boerderij Den Diepen Boomgaard. Den Diepen Boomgaard is een sociaal project waarbij respect voor mens en milieu centraal staan. Als sociale werkplaats biedt Den Diepen Boomgaard werkkansen aan mensen die elders op de arbeidsmarkt uit de boot vallen. Als biologisch bedrijf kiest Den Diepen Boomgaard resoluut voor kwaliteit en milieuvriendelijke productiemethodes.

Bezoek Videohouse

Nadien gingen we naar Vilvoorde om Videohouse te bezoeken, een bedrijf dat audiovisuele diensten levert aan televisiestations, nieuwsredacties, productiehuizen en bedrijven. De wereld van het virtueel decor, het verloop van een wielerwedstrijd in beeld en de repetities van acteurs in de studio werden toegelicht.

Rondetafelgesprek over deradicalisering in Vilvoorde

Het bezoek werd vervolgd met een rondetafelgesprek in het stadhuis van Vilvoorde over de belangrijkste lessen uit deradicaliseringsbeleid. Aan de hand van stellingen werd er een gesprek gevoerd over jongeren, identiteit en radicalisering.

Met de Waterbus naar Laken

Voor hun terugkeer naar Laken namen de Koning en de Koningin de Waterbus. Deze boot fungeert als openbaar vervoersmiddel tussen Vilvoorde en het centrum van Brussel via het kanaal. De Waterbus wil een aanvulling zijn op de ‘traditionele’ vervoersmiddelen. Vanop de Waterbus kregen we zicht op en toelichting over enkele stadsvernieuwingsprojecten in Vilvoorde.

2017-11-29