Nieuwe website Certificaat Inbraak Veilig online

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Nieuwe website Certificaat Inbraak Veilig online

Vandaag heb ik de nieuwe website Certificaat Inbraak Veilig gelanceerd.  Via deze website vindt de burger alle informatie om zijn huis inbraakveilig te maken. 

Woninginbraak zorgt voor onveiligheidsgevoel

De provincie Vlaams-Brabant kent sinds 2005 bijna een verdubbeling van het aantal woninginbraken volgens de geregistreerde politiecijfers. Uit bevolkingsbevragingen blijkt dat woninginbraak na onaangepaste snelheid als het tweede belangrijkste veiligheidsprobleem in de buurt wordt ervaren.

Woninginbraak verstoort de woonkwaliteit van de inwoners

Er zijn te veel woninginbraken die de veiligheid  onder druk zetten en de woonkwaliteit van de inwoners verstoren. Maar ik stel ook vast dat te veel woningen onvoldoende beveiligd zijn. Ik ben ervan overtuigd dat bewoners er alle belang bij hebben om voor hun woning in goede beveiliging te voorzien. 

Nieuwe website met tips en advies

De website vermeldt nuttige tips om de woning beter te beveiligen. Via de website kan rechtstreeks en online diefstalpreventieadvies aangevraagd worden bij de lokale politie- of preventiedienst. Een speciaal opgeleide diefstalpreventieadviseur komt op aanvraag gratis bij u langs  en geeft beveiligingsadvies op maat van uw woning.

Vier stappen voor een veiligere woning

U kunt uw woning inbraakveiliger maken met het Certificaat Inbraak Veilig.  Wat u hiervoor moet doen, vindt u op de website.

Ik geloof sterk dat we samen het aantal woninginbraken in Vlaams-Brabant kunnen doen dalen en de buurt veiliger maken indien nog meer mensen aandacht besteden aan inbraakwerende maatregelen.

2017-06-28
Meer informatie: