Op de rollen voor een goed doel: de Warmste Koers in Tremelo

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Op de rollen voor een goed doel: de Warmste Koers in Tremelo

Samen met de leden van de deputatie, gaf ik op donderdag 21 december in het Sven Nys Cycling Center de eerste pedaalslagen van ‘De Warmste Koers’, een actie voor het goede doel die onderdeel is van de Warmste Week van Studio Brussel. We reden op rollen in het Sven Nys Cycling Center in Tremelo de ziel uit ons lijf voor Join2Bike.

De Warmste Koers in het Sven Nys Cycling Center

Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo slaan de handen in elkaar en organiseren van 21 tot 23 december de Warmste Koers in het Sven Nys Cycling Center.

Goed doel Join2Bike : iedereen mee

De opbrengst van 'De Warmste Koers' gaat integraal naar de Leuvense organisatie Join2Bike. Join2Bike zet zich via de vzw Belgian Power in om mensen met en zonder beperking op een recreatieve wijze op de fiets te krijgen. Deze vzw organiseert tochten met de fiets voor iedereen: mensen zonder en met een fysieke beperking, mensen die revalideren of niet over een aangepaste fiets beschikken.

Fiets-o-theek Niko : iedereen aangepaste fiets

Join2Bike koopt met de ontvangen gelden aangepaste fietsen aan en stelt deze ter beschikking van de leden. Dankzij de fiets-o-theek Niko (genoemd naar Nikolaas een jong verkeersslachtoffer) kan iedereen een aangepaste fiets, tandem, driewieler of handbike tegen een billijke prijs lenen en met de groep meefietsen. Deze aangepaste ligfietsen of handbikes kosten al snel duizenden euro’s. Alleen dankzij de steun van velen is de werking en uitbouw van de Fiets-o-theek mogelijk.

Fiets zelf mee voor het goede doel

Wie wil meefietsen op de rollen of op een spinningfiets om het goede doel te steunen, kan nog van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 december van 11u tot 21u terecht in het Sven Nys Cycling Center in Tremelo.

2017-12-21
Meer informatie: 

Meer weten over de Warmste Koers
Meer weten over Join2bike
Meer weten over het Sven Nys Cycling Center op de website van Toerisme Vlaams-Brabant