Opening expertisecentrum rijopleidingen en verkeer in PIVO

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Opening expertisecentrum rijopleidingen en verkeer in PIVO

Op vrijdag 15 juni opende ik samen met Tom Dehaene, gedeputeerde bevoegd voor PIVO en voor mobiliteit in de provincie en Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), het  nieuwe expertisecentrum rijopleidingen en verkeer op de site van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. 

Expertisecentrum zet in op technologie

Op de PIVO-site in Asse bieden de provincie en de VDAB samen verkeersveiligheidsopleidingen aan voor toekomstige beroepschauffeurs, hulp- en controlediensten en openbare besturen. 

In dit simulatie- en trainingscentrum zijn onder andere rijsimulatoren voor zwaar vervoer aanwezig. De simulaties van de rit op de openbare weg worden door gespecialiseerde lesgevers begeleid vanuit de controletoren. Daarnaast zijn les- en demonstratielokalen en didactisch en oefenmateriaal voorhanden. De lesvoertuigen beschikken over ingebouwde camera’s die de rijstijl van de cursisten analyseert. De cursisten kunnen op het oefenterrein hun manoeuvres en rijvaardigheden aanleren en bijschaven en bijvoorbeeld het attest vakbekwaamheid voor rijbewijs C en D behalen.

Waaier aan gespecialiseerde opleidingen

Gespecialiseerde lesgevers bieden op de PIVO-site rijopleidingen aan klanten van VDAB en cursisten van de Vlaams-Brabantse politie-, brandweer-, en Dringende Geneeskundige Hulpschool en andere openbare diensten. Zo kunnen onder andere volgende opleidingen gevolgd worden:

  • Prioritair rijden op de weg
  • Verkeerscontroles op de weg, wetgeving en wegcode
  • Mobiliteit en verkeersafwikkeling
  • Rijvaardigheidstraining met dienstvoertuigen
  • Behalen van een rijbewijs

Ik dank alle betrokken overheden, Vlaamse en federale, alle bevoegde mandatarissen, directies en medewerkers van het PIVO voor de inspanningen die zijn geleverd voor de oprichting van dit expertisecentrum en wens hen veel succes bij de verdere werking en uitbouw van het centrum.

 

2018-06-19