Provinciale rampoefening in Asse

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Provinciale rampoefening in Asse

Vanavond vindt om 19.30 uur een rampoefening plaats op de site van het Seveso-bedrijf Dandoy in Asse. Tijdens de oefening wordt de provinciale fase van het bijzonder noodplan afgekondigd.

Het scenario van de oefening verloopt als volgt: tijdens het laden en het lossen van een trailer ontstaat er brand ter hoogte van de vrachtwagencabine. Er bestaat een potentieel risico op overslag naar het bedrijf. Aan deze rampoefening nemen zo’n 100 tot 150 mensen deel.

Met deze oefening testen we de vaardigheden van de verschillende interventiediensten en de bestaande procedures van het bijzonder  provinciaal nood- en interventieplan. Waarnemers observeren en evalueren de acties. De bevindingen worden achteraf verzameld en gebundeld. Nadien wordt er een evaluatievergadering georganiseerd met alle verantwoordelijken van de verschillende interventiediensten.

De oefening is een initiatief van de dienst noodplanning van de provincie Vlaams-Brabant in samenspraak met de firma Dandoy, het gemeentebestuur van Asse, hulpverleningszone Vlaams-Brabant West, medische diensten, lokale en federale politiediensten, Civiele Bescherming en Defensie.

2016-12-05