Samen staan we sterk! Samenwerking tussen VERA en de lokale politiezones

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Samen staan we sterk! Samenwerking tussen VERA en de lokale politiezones

De 25 Vlaams-Brabantse politiezones hebben in  het autonome provinciebedrijf VERA(Vlaams-Brabants steunpunt voor e-government) een partner gevonden die hen kan ondersteunen in het optimaliseren van hun werking inzake informatica en e-dienstverlening.

Verenigd in twee samenwerkingsverbanden (Politie Oost en Politie West) hebben ze een protocol ondertekend. Naast het gratis advies ter ondersteuning  gaat VERA op zoek naar structurele oplossingen voor meerdere politiezones tegelijk en sluiten raamcontracten af die hen toelaten op langere termijn te werken met de beste garanties inzake kwaliteit en prijs. De politiezones kunnen ook beroep doen op de IT-beheerders, projectleiders of veiligheidsconsulenten van het autonome provinciebedrijf. Een aantal politiezones waren al lid van bestaande samenwerkingen maar nu treden alle Vlaams-Brabantse politiezones toe tot deze specifiek voor hen opgerichte samenwerkingsverbanden.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat de provincie Vlaams-Brabant een unicum is op dit vlak waar alle politiezones beslisten toe te treden tot dit samenwerkingsverband en beroep te doen op de diensten van VERA. Samenwerking tussen verschillende diensten is en blijft een zaak die ik als gouverneur hoog in het vaandel draag!

2016-09-30