Starterslabo Vlaams-Brabant viert tienjarig bestaan in Provinciehuis

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Starterslabo Vlaams-Brabant viert tienjarig bestaan in Provinciehuis

Op dinsdag 20 november kon ik mee tien jaar Starterslabo Vlaams-Brabant vieren in het Provinciehuis. Kandidaat-ondernemers getuigden er over de prille start van hun onderneming en de zinvolle rol die Starterslabo hierbij speelde. Starterslabo richt zich in de eerste plaats naar werkzoekenden en personen uit de kansengroepen.

Starterslabo Vlaams-Brabant ondersteunt startende ondernemers

Starterslabo begeleidt mensen die een zelfstandige economische activiteit willen opzetten en daarvoor ondersteuning zoeken door middel van coaching, training en aandacht voor persoonlijke groei. Starterslabo heeft speciale aandacht voor niet-werkende werkzoekenden en voor mensen die een grote afstand tot ondernemerschap ervaren, ook vluchtelingen.

Veilige context voor starters

Het unieke systeem biedt een gestructureerd en veilig kader aan tijdens een traject van maximaal 18 maanden, waarin de kandidaten hun project kunnen uitwerken en uittesten in de markt. Op het einde van het traject heeft de kandidaat-ondernemer zicht op de haalbaarheid om een eigen volwaardig inkomen te halen uit een zelfstandige activiteit. Starterslabo vormt een veilige brug tussen werkloosheid en zelfstandig ondernemerschap. Er gaat veel aandacht naar de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Provincie werkt samen met diverse partners

De provincie is een partner van het eerste uur van Starterslabo Vlaams-Brabant.

Het doel van Starterslabo sluit aan bij het economisch beleid dat de provincie wil realiseren:

  • tewerkstelling stimuleren en ondersteunen, ook zelfstandige tewerkstelling
  • maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociale economie bevorderen

Ik wens de vele ondernemers die al gestart zijn en die nog zullen starten onder begeleiding van de Starterslabo’s veel succes.

2018-11-28