Vrijwilligerswerk bij Try-Out Vilvoorde: jongeren op goede weg zetten

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Vrijwilligerswerk bij Try-Out Vilvoorde: jongeren op goede weg zetten

Vrijwilligerswerk is in onze samenleving niet evident maar wel waardevol. Dat wil ik letterlijk en figuurlijk in de verf zetten. Daarom gaf ik op 10 juni samen met mijn kabinetsmedewerkers als vrijwilliger een lik verf aan de lokalen van dagbestedingscentrum Try-Out in Vilvoorde.

Waardevol en onontbeerlijk vrijwilligerswerk

Met veel plezier verf ik mee de lokalen van Try-Out en besteed ik mijn tijd aan jongeren die een zetje nodig hebben.  Zeker in de ondersteuning van jongeren die door omstandigheden tijdelijk niet naar school kunnen gaan is dit vrijwilligerswerk onontbeerlijk.

Try-Out geeft jongeren opnieuw ‘goesting’

Try-Out is een plek waar de jongere gewoon zichzelf kan zijn, zonder meer. Deze organisatie richt zich tot jongeren tussen 12 en 18 jaar die nood hebben aan alternatieve dagbesteding omdat ze niet meer aansluiten bij het onderwijs of uitvallen op school of werk. Bij Try-Out staat de jongere centraal en gaan de begeleiders op zoek naar ieders talent. Zo krijgen jongeren terug zin om met hun leven verder te gaan op een positieve en constructieve wijze.  Zo ook zijn de jongeren opnieuw gemotiveerd en hervatten zij nadien hun leertraject. 

Try-Out Vilvoorde werkt samen met  het  Meldpunt Schoolexterne Interventies van de provincie Vlaams Brabant en het Netwerk Leerrecht Asse-Halle-Vilvoorde. Dit regionaal netwerk stemt diverse schoolvervangende initiatieven op elkaar af en is toegankelijk voor elke leerling voor wie het schools perspectief beperkt of totaal afwezig is.

2016-06-10
Meer informatie: 

Try-Out

tryout.vilvoorde@gmail.com

Meldpunt Schoolexterne Interventies

www.meldpuntsi.be