Afrika Filmfestival 2019

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Afrika Filmfestival 2019

Van 26 april tot en met 11 mei 2019 wordt de 24ste editie van het Afrika Filmfestival georganiseerd. Verwacht je aan een divers aanbod van films, documentaires en andere activiteiten die je een boeiende kant van Afrika tonen. Afrika Filmfestival vertoont heel wat films tijdens deze periode, zowel in Leuven als in andere Vlaams-Brabantse gemeenten. Daarnaast worden andere activiteiten op poten gezet, zoals een modeshow, een fototentoonstelling, een concert van ZAP MAMA en een conferentie over de representatie van vrouwen uit Sub-Sahara in cultuur, kunst en media. Nieuwsgierig?! Bekijk het volledige programma op hier. 

De provincie Vlaams-Brabant steunt het Afrika Filmfestival reeds sinds de beginjaren. Als gouverneur moedig ik dergelijke blikverruimende initiateven sterk aan. Ik draag het Afrika Filmfestival een warm hart toe.

Op vrijdag 26 april 2019 is het jaarlijkse festival op gang getrapt met de vertoning van de openingsfilm Weldi (Dear Son). In deze Tunesische film worden we meegezogen in het verhaal van Riadh, een vorkheftruckchauffeur in de haven van Tunis. Het leven van Riadh en zijn vrouw Nazli draait volledig om hun enige zoon Sami, die zich voorbereidt op zijn eindexamen. Sami’s vele migraineaanvallen maken zijn ouders ongerust. Op het moment dat het beter lijkt te gaan met Sami, verdwijnt hij plots. Dan neemt de film een wending die thema’s als radicalisering niet uit de weg gaat. Ik heb, samen met een ruim publiek van vaak trouwe geïnteresseerden, genoten van deze film.

Ik hoop dat we met dit filmfestival de zeer gevarieerde aspecten van de cultuur van de verschillende Afrikaanse landen in de kijker kunnen zetten.

2019-04-29