Bezoek Japanse Ambassadeur

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Bezoek Japanse Ambassadeur

Op 27 november bracht de Japanse ambassadeur Z.E. Makita Shimokawa een officieel bezoek aan de provincie Vlaams-Brabant.

Onze economische relaties met Japan zijn uitstekend. Van de 233 Japanse bedrijven in België zijn er maar liefst 75 gevestigd in Vlaams-Brabant vooral dan in de regio’s Leuven en Zaventem. In de periode 2014-2018 was Japan de 5e belangrijkste buitenlandse investeerder in onze provincie met 14 projecten.

Begin 2019 is het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Japan in werking getreden. Daardoor worden een aantal Japanse handelsbelemmeringen in de vorm van invoerrechten verminderd en voor bepaalde sectoren zelfs afgeschaft. Dit creëert kansen voor de Europese en dus ook onze Vlaams-Brabantse bedrijven in Japan, de 3e grootste economie ter wereld.

Na een druk bijgewoonde lunchvergadering in het Provinciehuis, aangeboden door Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, bracht de Japanse ambassadeur een bezoek aan imec, één van de belangrijkste onderzoeksinstellingen ter wereld op het vlak van nano- en digitale technologie.

2019-11-29