Dank u en courage! - We moeten volhouden

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Dank u en courage! - We moeten volhouden

Het zijn moeilijke tijden. Het is lastig. Maar het is nodig, hard nodig.

De maatregelen die we nemen om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, nemen we omdat artsen en ziekenhuizen daar om smeken.

Het slechte nieuws is: het aantal mensen die besmet zijn en het aantal dat moet worden opgenomen, blijft stijgen, beetje per beetje. Dat is de schuld van het virus, daar kan niemand iets aan doen.

Het minder slechte nieuws is: het dagelijks aantal nieuwe besmettingen en opnames gaat niet meer met sprongen omhoog, sinds een week blijft dat op hetzelfde niveau. Dat is de verdienste van jullie allemaal, van iedereen die zich houdt aan de voorschriften: blijf thuis, houd afstand, was uw handen.

Het aantal overledenen in België is tot boven de duizend gestegen. Dat komt hard aan, heel hard. Blijf alsjeblief de maatregelen respecteren. Denk aan de mensen die risico lopen en die kwetsbaar zijn. Als ieder z’n steentje bijdraagt, vermijden we dat de zorg helemaal overspoeld geraakt. Zo zorgen we mee voor hen, die zo hard voor ons allemaal zorgen op dit moment. Zij redden levens voor ons, laten wij solidair de maatregelen volgen, ook voor hen.

Er komen mooie lentedagen aan. Wil je ervan genieten, doe dat, maar met mate en enkel met jouw eigen gezin. Vermijd om met zijn allen naar dezelfde plaatsen te gaan. Blijf in je buurt en zoek nieuwe, minder betreden paden. Blijf op ruime afstand van elkaar.

De pandemie zal nog een tijd duren, we moeten volhouden. Ik wil alle inwoners danken voor de discipline die ze aan de dag leggen. Denk aan elkaar, doe het voor elkaar.

2020-04-03