Gezocht: politieagenten voor Vlaams-Brabant

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Gezocht: politieagenten voor Vlaams-Brabant

Het tekort aan politieagenten in Vlaams-Brabant is groot. Op sommige plaatsen zelfs schreeuwend groot. Daarom organiseren we een grootscheepse rekruteringscampagne.

De politiezones en -diensten in Vlaams-Brabant, de dienst rekrutering en selectie van de federale politie, de Vlaams-Brabantse politieschool PIVO en de federale dienst van de gouverneur Vlaams-Brabant zetten een grootscheepse rekruteringscampagne voor inspecteurs van politie op touw.

Zowel lokaal als bij verschillende eenheden van de federale politie die in Vlaams-Brabant werkzaam zijn, is het personeelstekort structureel en op sommige plaatsen schreeuwend groot. De rekrutering bij de geïntegreerde politie moet absoluut omhoog. Daarom lanceren we een nieuwe campagne.

De campagnepartners gaan niet zomaar wachten op een verhoogde algemene instroom. Ze gaan samen aan de slag om de politiezones en -diensten bekend te maken als potentiële werkgevers. Terwijl het in de reguliere rekruteringsprocedure gemiddeld 6 tot 9 maanden duurt om alle selectieproeven te doorlopen, wordt nu de kans geboden om alle selectieproeven op 10 werkdagen tijd af te leggen.
Deze zogenaamde fasttrack voor Vlaams-Brabant loopt van 30 september tot 11 oktober 2019.

Op 2 december zullen dan 80 nieuwe kandidaat-inspecteurs de opleiding starten in het PIVO, de Vlaams-Brabantse politieschool in Asse. 

Deze campagne wordt op 23 juli voorgesteld in het Provinciehuis.

2019-07-22