Kick-off weekend zonder alcohol

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Kick-off weekend zonder alcohol

Ik woonde vandaag de kick-off van het weekend zonder alcohol bij op de snelwegparking van de E40 in Heverlee, in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid De Crem, minister van Justitie Geens en minister van Mobiliteit Bellot.

De Federale Politie en de Lokale Politie organiseren vanaf vanavond 18 uur tot maandag 14 januari om 6 uur een nieuwe editie van het 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. Het gaat om een initiatief van de Federale Wegpolitie in samenwerking met zones van de Lokale Politie en alle betrokken partners.

Er zal intensiever gecontroleerd worden. Naar schatting 50.000 voertuigen zullen gecontroleerd worden. Door deze controleacties aan te kondigen, hopen de politiediensten dat de weggebruikers alternatieven zullen zoeken en niet onder invloed van alcohol of andere stoffen achter het stuur zullen plaatsnemen.

Met dit controleweekend willen de politiediensten bijdragen tot een echte gedragsverandering van de weggebruikers en tot een daling van het aantal ongevallen en verkeersslachtoffers. Ik vind dit een zeer goed initiatief en pleit er ook voor om te blijven controleren en te sensibiliseren om het rijden onder invloed van alcohol of andere stoffen tegen te gaan.

2019-01-11