Ondertekening intentieovereenkomst tussen PIVO en Brussels Airport Company

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Ondertekening intentieovereenkomst tussen PIVO en Brussels Airport Company

Op donderdag 25 oktober ondertekende ik mee de overeenkomst tot samenwerking tussen het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) en Brussels Airport Company voor het uitwisselen van expertise en medewerkers om nog betere opleidingen te voorzien voor brandweer en ander veiligheidspersoneel.

PIVO is expertisecentrum opleidingen verkeer

Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding is het opleidingscentrum voor politie, brandweer en ambulanciers. We werken samen met de private en openbare sector. We willen zoveel mogelijk expertise bundelen in een netwerk om zo steeds betere opleidingen aan te bieden. 

Samenwerken aan opleidingen brandveiligheid voor luchthavens 

Luchthavens zijn op het vlak van veiligheid zeer gevoelige ondernemingen. Brussels Airport Company en PIVO hebben de intentie om samen te werken aan de organisatie van opleidingen en -trainingen over brandveiligheid. Die opleiding richt zich tot de grotere luchthavens, zoals Zaventem, Oostende, Antwerpen … tot luchthavens voor recreatief luchtverkeer zoals Grimbergen. In een eerste fase wordt er vooral werk gemaakt van brandweeropleidingen. Daarna kunnen ook opleidingen voor de andere veiligheidsdiensten (politie en dringende geneeskundige hulpverlening) volgen. De afspraak om samen lesgevers aan te trekken en om expertise uit te wisselen, is een mooi voorbeeld van hoe we in Vlaams-Brabant samenwerken over muurtjes en hokjes heen.

 

2018-10-26
Meer informatie: