Opening academiejaar KU Leuven: eeuwenoude universiteit in volle groei

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Opening academiejaar KU Leuven : eeuwenoude universiteit in volle groe

De KU Leuven blaakt van gezondheid. Deze eeuwenoude universitaire instelling blijft zich vernieuwen, groeien en vooruitdenken zeker op internationaal vlak. In internationale rangschikkingen presteert KU Leuven zeer goed. Zo rangschikt de Times Higher Education (THE) de Leuvense universiteit op de vijfenveertigste plaats in de wereld. Voor het vierde jaar op rij voert de universiteit de Reuterslijst aan van meest innovatieve universiteiten van Europa. 

Sterke internationale uitstraling

Meer en meer masterstudenten en internationale studenten schrijven zich in bij KU Leuven.

Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant hebben baat bij de vooruitgang van de universiteit. De factoren die bijdragen aan de hoge positie trekken internationale partners en talenten aan. Zo vergroten ze ook de slagkracht in onderzoek en ontwikkeling van de hele regio. 

Vlaams-Brabant Smart Hub voor innovatie en technologie

De provincie trekt ook de kaart van innovatie, technologie, onderzoek en ontwikkeling. We doen dit met zo veel mogelijk partners. We werken op internationaal vlak samen met andere vermaarde universiteiten, Europese kennisregio’s en provincies. Vlaams-Brabant investeert en ondersteunt  de speerpuntsectoren op de volgende domeinen: Health, Logistics, Food, Cleantech en Creativity.

Eén van de troeven van Vlaams-Brabant is de sterke concentratie van onderzoeks- en kennisinstellingen in Leuven met KU Leuven, UZ Leuven en het wereldvermaarde Imec . Imec is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica en nanotechnologie. Op het vlak van gezondheidszorg behoren we bij de wereldtop en is het Health House de referentie.

Deze troeven moeten we blijven uitspelen voor de verdere groei en bloei van de provincie Vlaams-Brabant.  

2019-09-23