Overlegplatform buitendiensten dit jaar te gast op Tombeekheyde

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Overlegplatform buitendiensten dit jaar te gast op Tombeekheyde

Voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Vlaamse buitendiensten en provinciale diensthoofden waren we dit jaar te gast in het sanatorium Joseph Lemaire in Tombeek (Overijse). We kregen op 17 december de kans kennis te maken met dit iconisch gebouw, het restauratieproces en de nieuwe bestemming. Daarnaast trokken we tijd uit voor een rondetafel rond integraal werken in functie van de lokale besturen.

De verschillende directeurs van de Vlaamse buitendiensten in onze provincie komen jaarlijks samen. De bedoeling is de afstemming tussen de overheden onderling te vergemakkelijken en nieuwe evoluties binnen de werking van de Vlaamse administraties opvolgen (bv. de vervoersregio’s in opstart). Voor het tweede jaar op rij namen ook provinciale diensthoofden en directeurs deel aan het overlegplatform.

De herbestemming van het gebouw zelf was voor ontwikkelaar én overheid een hele uitdaging. Tijdens een rondleiding kregen we beter zicht op de architecturale uitdagingen voor restauratie en het inpassen van de nieuwe functie als woonzorgcentrum.

Bij de rondetafel rond integraal werken wisselden we van gedachten over hoe we de contacten met gemeentebesturen organiseren en werden knelpunten en goede voorbeelden besproken.

2018-12-18