Samenkomst tramparlement in het atomium

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Samenkomst tramparlement in het atomium

Zaterdag 28 februari vond in het Atomium in Brussel het Tramparlement plaats. Dit was het sluitstuk van de ronde van Brabantnet-infomomenten in de betrokken gemeenten.

De gouverneur leidde de studiedag in. Hij is voorzitter van de stuurgroep Brabantnet. Brabantnet is een plan voor vier tramlijnen en extra aansluitende busverbindingen. Op 6 december 2013 keurde de Vlaamse Regering drie tramverbindingen uit het project goed om prioritair uit te werken. Het gaat om de trajecten Brussel - Willebroek, Brussel - Zaventem Luchthaven en Jette - Zaventem Luchthaven. Om deze tramverbindingen operationeel te hebben tegen 2020, dienen heel wat aspecten parallel te worden voorbereid, bestudeerd en opgestart. De stuurgroep staat in voor de opvolging hiervan.

Tijdens het Tramparlement gingen mobiliteitsdeskundigen en het publiek tijdens een panelgesprek in op de kansen en moeilijkheden die trams met zich meebrengen. De Lijn gaf ook de resultaten uit de infomomenten. Daaruit blijkt onder andere dat 83 procent van de bijna 1000 mensen die de infosessies over het Brabantnet bezochten, de nieuwe tramlijnen van De Lijn Vlaams-Brabant zullen gebruiken. Ze zien hierin een deel van de oplossing voor het dagelijkse fileleed in en rond Brussel.

De Lijn verzamelde waardevolle informatie en overhandigde alles aan het studiebureau. “Met al deze input zal maximaal rekening gehouden worden bij de verdere uitwerking van de tramprojecten en bij het uittekenen van de ontwerpplannen” aldus directeur Johan Van Looy.

2015-02-30