Studenten denken met ‘We, The Future?!’ na over duurzame toekomst

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Studenten denken met ‘We, The Future?!’ na over duurzame toekomst

Op dinsdag 17 april nam ik deel aan de plenaire sessie van de studiedag ‘We, The Future?!’ in de stadsschouwburg van Leuven. Het initiatief ‘We, The Future?!’ is genomen door diverse studentenverenigingen om na te denken over en hun medestudenten warm te maken voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s ) die door de Verenigde Naties in 2015 zijn bepaald. 

Workshops, festival over SDG’s

De studiedag brengt honderden studenten van de KULeuven en andere Belgische universiteiten samen om de rol en de inbreng van de academische wereld bij de bevordering van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de SDG’s, te bespreken. Ook studenten kunnen een impact hebben op de verwezenlijking van de SDG’s en zelf acties ondernemen.

Tijdens een free festival konden de deelnemers nader kennismaken met de inhoud van de SDG’s en genieten van muziek en de fair food market.

Plenaire sessie met Hare Majesteit Koningin Mathilde

Deze studie-en actiedag rond het thema van de duurzame ontwikkeling werd afgesloten met een plenaire sessie. Koningin Mathilde heeft als Speciaal Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen de openingstoespraak van de plenaire sessie gehouden. Herman Daems, voorzitter van de Raad van Bestuur BNP Paribas, hield ook een toespraak.

17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen behalen tegen 2030

In september 2015 vond er in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York de Duurzame Ontwikkelingstop plaats waar alle staatshoofden, overheids- en topvertegenwoordigers samenkwamen. Ze bespraken de zeventien nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) die tegen 2030 bereikt moeten worden waardoor we een betere wereld kunnen bouwen en niemand wordt vergeten.

2018-04-18