Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2019

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2019

Het jaarlijkse Vlaams Congres Verkeersveiligheid is het grootste verkeersveiligheidscongres van Europa

Op maandag 18 maart gingen meer dan 500 deelnemers samen op zoek naar hoe we verkeersgedrag kunnen sturen. Met inspirerende themasessies, fantastische keynotesprekers, geëngageerde partners en catering om van te smullen, was de dag opnieuw een groot succes! 

De congresgangers ontdekten hoe kleine aanpassingen in de verkeersomgeving (of ‘nudges’) veilig gedrag kunnen uitlokken. Hiernaast was er aandacht voor de rol die de politie kan spelen via transparante communicatie, de Beloofd!-campagnes, innovatieve technologieën, efficiënte infrastructuur, de veiligheidsaanpak in bedrijven, de nieuwe rijopleiding …

 Vlaamse verkeersveiligheidsprijs

Aan het einde van het congres betrad Jan Peumans (voorzitter Vlaams Parlement) het podium en bedankte hij mij om jarenlang vol passie het Vlaams Forum Verkeersveiligheid voor te zitten. Provinciegouverneur Cathy Berx werd aangekondigd als nieuwe voorzitter. Samen reikten we nadien de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs uit aan de trotse winnaar Hoogstraten met het project School-straten. 

Ook nog eens proficiat aan de Vlaamse overheid en OVK met SAVE 2.0 en de politiezone Gent met het Fietsproject. Zij grepen net naast de prijs, maar hebben hun nominatie dubbel en dik verdiend.

2019-03-20
Meer informatie: 

Benieuwd naar de winnaar en genomineerden? Je leest het hier!