Bezoek van de FOD Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Bezoek van de FOD Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Op 11 september bracht een 10-koppige delegatie van de Directie-Generaal Bilaterale Zaken van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan onze provincie. Deze directie stuurt onze ambassades en consulaten in het buitenland aan, geeft exportsteun aan onze bedrijven en waakt over onze economische belangen.

Na een overleg waarop onze internationale, Europese en Smart Hub werking werd toegelicht kreeg de delegatie een rondleiding in de provincie. Thema was de gezondheidszorg en meer in het bijzonder het technologisch aspect daarvan.

Bij IMEC kregen zij de boodschap dat België wereldtop is in de ontwikkeling van de gezondheidszorg van de toekomst, een zorg volledig op maat van de individuele patiënt. Daar komt bijzonder veel technologie bij kijken. Onze provincie draagt hier met KU Leuven, UZ Leuven, IMEC en de vele bedrijven, meer nog dan de andere provincies, aan bij.

Hoe deze gezondheidszorg van de toekomst er zal uitzien werd hen getoond in Health House. Het is een uniek belevingscentrum waar je als bezoeker met speciaal daarvoor ontwikkelde toestellen en animatie een zicht krijgt op de zorg van morgen.

Het bezoek werd afgesloten in onze luchthaven waar werd stilgestaan bij de activiteiten van Pharma Hub. Brussels Airport is immers wereldtop in de verhandeling van de vele medicijnen en aanverwanten die in België worden geproduceerd en is dan ook een belangrijke troef in de gezondheidszorg van de toekomst.

2019-09-13