Burenbemiddelaars genieten van ontmoetingsmoment in het Pajottenland

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Burenbemiddelaars genieten van ontmoetingsmoment in het Pajottenland

Zoals ieder jaar nodig ik de vrijwillige burenbemiddelaars uit op een ontmoetingsmoment om hen te bedanken voor hun inzet en medewerking bij de burenbemiddeling in Vlaams-Brabant.

Burenbemiddeling bij conflicten tussen buren

Soms ontstaan conflicten tussen buren bijvoorbeeld wegens lawaaihinder, geurhinder, blaffende honden of overhangende takken ... De ergernis of het probleem wordt vaak niet besproken tussen buren, waardoor het conflict niet opgelost geraakt en escaleert.

Dankzij burenbemiddeling wordt de communicatie tussen buren hersteld, wordt overlast bespreekbaar gemaakt en wordt gezocht naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is. Burenbemiddeling is gratis en vermindert de werklast voor politie, vredegerecht en rechtbanken.

Ik vind het belangrijk dat ik de vrijwilligers op deze manier iets terug kan geven. Zij leveren immers inspanningen ten dienste van de inwoners uit Vlaams-Brabant. Hun bemiddelende tussenkomsten zorgen voor rust tussen buren en voor een beter samenleven.

Burenbemiddelaars ontdekken Gooik en het Pajottenland

Dit jaar organiseerden we  een ontmoetingsmoment in Pajottenland, in het bijzonder de gemeente Gooik. De burenbemiddelaars  konden genieten van het golvende landschap en de holle wegen van het mooie Pajottenland.

2019-09-23