Gouverneur steekt handen uit de mouwen voor jongeren

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Gouverneur steekt handen uit de mouwen voor jongeren

Vrijdag 20 september ging provinciegouverneur Lodewijk De Witte, samen met zijn team, helpen met het onderhoud van de tuin bij Mfc Combo in Kampenhout. Hij doet dit om aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is in onze samenleving niet evident maar wel waardevol. Zeker in de ondersteuning van sociale organisaties is dit vrijwilligerswerk heel erg belangrijk.

Mfc Combo is een organisatie in de bijzondere jeugdzorg. Ze bieden een begeleiding van gezinnen met kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar in een problematische leefsituatie.

Combo-begeleiding is gericht op het ontwikkelen van kansen voor kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties vanuit een geloof in de groeikracht en mogelijkheden van elke persoon.
Contextbegeleiding staat in iedere begeleiding centraal en vormt de basis voor ieder traject. Iedere begeleiding is op maat van het kind of de jongere. Daarbij gaan ze uit van de verwachtingen, noden en perspectieven van alle betrokkenen.
Een betrouwbare omgeving creëren voor zowel kinderen, jongeren, ouders, familieleden en andere betrokkenen is zeer belangrijk.
Mfc Combo zoekt zeer gedreven naar creatieve manieren om de deuren van hun huis verder open te zetten.

2019-09-23